Türkçe'yi en iyi öğrenen Kenyalı öğrenciler ödüllendirildi

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Afrika'dan Türkiye'ye getirilen ve çeşitli okullara yerleştirilen 359 öğrenci arasında Türkçe Yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kimse Yok Mu Erzurum Şubesi hediye dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilset tarafından düzenlenen Türkçe Yarışması'nda dereceye giren Somali ve Kenyalı öğrenciler ödüllendirildi. Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları lise kısmında eğitim gören 23 Kenyalı ve Somalili öğrenci, Türkçe dilbilgisi ve konuşma yarışına tabi tutuldu. 50 sorunun yöneltildiği öğrencilerden Abdinafi Osman ile Abdulvaheed Salim il birincisi, Muhammed Ömer (ikinci), Swaleh Ebabakar ile Ahmed Suleiman ile Abdishukri Rashid Ad üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren öğrencilere Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat dijital fotoğraf makinesi ile kol saati hediye etti. Öğrenciler adına konuşan Osman, Türkiye'de Erzurum'da bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Osman, Özel Aziziye Eğitim Kurumları'ndaki öğretmen, idareci ve arkadaşlarından manevi destek gördüklerini ve bunun da gelişimlerine önemli katkı sağladığına vurgu yaparak, "Özel Aziziye Eğitim Kurumlarında bir öğrenci değil, kendimizi ailemizin yanında hissediyoruz." diye konuştu.

"BU ÖĞRENCİLER BİZİM ELÇİMİZ"

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, Afrikalı öğrencilerin derslerinde ve Türkçe'yi öğrenmede gösterdikleri başarıdan mutluluk duyduğu dile getirdi. Türkçe Yarışması'nda başarılı olan öğrencilerin inançlarının kanıtı olduğuna vurgu yapan Polat,"Öğrencilerimizin çok kısa zamanda Türkçeyi başarılı şekilde öğrenmelerine katkılarından dolayı Özel Aziziye Eğitim Kurumları idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Dernek olarak, Afrikalı öğrencilerimize Erzurum'da eğitim hayatları süresince karşılıksız burs vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber